Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام دیده‌بان شفافیت و عدالت گفت: سؤالات‌ آزمون تیزهوشان و حتی المپیادها نباید کپی باشد؛ این در حالیست که عده‌ای کتاب‌های‌شان را با این عنوان که منبع سؤالات آزمون‌های سمپاد است، تبلیغ می‌کنند.

به گزارش مشرق، محسن جلواتی قائم مقام دیده‌بان شفافیت و عدالت، درباره وضعیت آزمون‌های تیزهوشان، اظهار کرد: درباره سمپاد مدخل ما از حدود ۴ سال قبل است؛ در آن زمان امتحانی برای دانش‌آموزان ورودی از ششم به هفتم گرفته شد که با حرف و حدیث‌های همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توضیح داد: ۹۰ درصد سؤالات کپی از یک آزمون مربوط به ۸۰ سال قبل بود؛ این آزمون، ریون نام داشت که عده‌ای خاص با توجه به اینکه این آزمون هوش است و آموزش و پرورش هم اعلام کرده بود که آزمون هوش می‌گیرد، آن آزمون را با فرزند خود کار کرده بودند.  

جلواتی با بیان اینکه در آن آزمون بیش از ۳۰۰ هزار نفر شرکت کرده بودند، گفت: ۲۴ هزار نفر در کل کشور پذیرفته شدند که نزدیک به ۲ هزار نفر در تهران قبول شدند.

* آزمون سمپاد ششم به هفتم شبهه داشت

قائم مقام دیده‌بان شفافیت و عدالت اظهار گفت: آموزش و پرورش مسیری را تصویب کرده است مبنی بر اینکه کسی که از پایه ششم به هفتم در مدرسه تیزهوشان پذیرفته می‌شود، دیگر نیاز به شرکت در آزمون پایه نهم به دهم را ندارد. چون عنوان می‌شود نخبه هست.

وی ادامه داد: به تعبیر دیگر کسی که در مقطع ششم به هفتم نتوانسته است وارد سمپاد شود و سه سال گذشته را هم به خوبی گذرانده است. حالا فرصت خاصی از شرکت در آزمون نهم به دهم برایش به وجود نمی آید، چون همان کسانی که در پایه هفتم پذیرفته شده بودند، حالا بدون آزمون وارد پایه دهم می‌شوند.

جلواتی اضافه کرد: این اتفاق در شرایطی است که آزمون ششم به هفتم این گروه شبهه دارد یعنی ۹۰ درصد سؤالات کپی بوده و در آموزشگاه‌های خاص نیز تدریس می‌شده است.

وی با بیان اینکه از داوطلبان آزمون نهم به دهم سمپاد ۳۰ هزار تومان برای نام‌نویسی اخذ می‌شود، گفت: ۲۰۰ هزار تا ۳۰۰ هزار نفر برای این آزمون شرکت می‌کنند که تعداد اندکی جذب می‌شوند حتی یک سال مانند سال ۹۵ بوده است که تعداد افرادی که باید به پایه دهم مستقیم می رفتند، تعدادشان از کل سهمیه پذیرفته‌شدگان بیشتر بوده است.

* آسیبی که آزمون سمپاد به دانش‌آموزان می‌زند

جلواتی با اشاره به آسیبی که دانش‌آموزان در این آزمون‌ها می‌بینند، گفت: دانش‌آموزان از فضای سیاسی و اجتماعی کلان اطلاعی ندارند و فقط درس می‌خوانند تا موفق شوند؛ در این مسیر به مهمانی نمی‌روند و از خیلی از فضاهای تفریحی، خود را محروم می کنند تا در آزمون قبول شوند؛ غافل از اینکه تعدادی افراد در آموزش و پرورش مسیری را برای عده ای دیگر ایجاد کردند که آنها غیر عادلانه به مدارس سمپاد بروند.

وی افزود: جلسه‌ای با رئیس سازمان سمپاد در محل دیده‌بان شفافیت و عدالت داشتیم و رسما به آنها اعلام کردیم که این اقدام غیرعادلانه است. آنها می گفتند اثر روحی منفی برای این افراد دارد؛ اگر بر اساس نظر سمپاد، دانش‌آموز سپمادی که نتواند از پایه نهم به دهم برود، از نظر روحی ضربه می خورد، آن دانش‌آموزانی که این همه درس می‌خوانند و به دلیل ناعدالتی پذیرفته نمی‌شوند، ضربه روحی نمی‌خورند؟

* تعدادی از سؤالات آزمون سمپاد کپی است

قائم‌مقام دیده‌بان شفافیت و عدالت با تأکید بر اینکه سازمان سمپاد باید سؤالات آزمون را کنترل کند، بیان کرد: سوالات‌ آزمون سمپاد و حتی المپیادها نباید کپی باشد؛ این در حالیست که عده‌ای در آموزشگاه‌ها کتابشان را تبلیغ می‌کنند به این عنوان که منبع سؤالات سمپاد و المپیادهاست.

وی ادامه داد: جلسه‌ای که با مسؤولان سمپاد داشتیم، سه روز قبل از آزمون سمپاد بود و آنها گفتند که امکان ندارد، سؤالات آنها کپی کتاب‌های بیرون باشد و بعد از برگزاری آزمون متوجه شدیم که بخشی از سوالات سمپاد کپی کتاب‌هایی است که ادعا می کردند.

جلواتی با بیان اینکه سازمان سپماد اصرار بر تداوم اشتباه دارد، گفت:  شکایتی در دیوان عدالت مطروح است که در هیأت تخصصی دیوان در دست بررسی است تا ابطال بخشنامه ورود بدون آزمون نهم به دهم سمپاد  صادر شود و اگر دانش‌آموزی به صورت غیرقانونی به مدرسه تیزهوشان رفته است، به مسیر درست برگردد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین بورس سفر به قطر قیمت وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان سمپاد استعدادهای درخشان تهران خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت دانش آموزان آزمون سمپاد ششم به هفتم نهم به دهم هزار نفر عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۶۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات

امتحانات نهایی به صورت کشوری برگزار می‌شود و تاثیرات مهمی بر آینده دانش‌آموزان دارد، از همین رو دانش‌آموزان تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا بهترین نمرات را کسب کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که دانش‌آموزان در این خصوص نگرانی دارند و افت تحصیلی در امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که از دغدغه دانش آموزان به شمار می‌رود و این در صورتی است که بنا به گفته مسئولان مربوطه، بخشی از افت تحصیلی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود.

تأثیر انگیزه دانش‌آموزان در نمرات امتحانات نهایی

محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار کرد: این موضوع را نباید به صورت مقطعی و برشی بررسی کرد، شاید برداشت جامعه و آنچه که اتفاق افتاد، پس از اعلام میانگین نمرات آزمون نهایی پایه دوازدهم به این بود که این میانگین نشانگر افت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش بر این موضوع اصرار دارد که مبتنی بر شفافیت، وضعیت کنونی و نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی کند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: شرایط مبتنی بر کیفیت آموزشی این‌گونه است که وضعیت فعلی را به خوبی بشناسیم و با اعلام به جامعه برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامه‌ریزی لازم و جبران صورت گیرد.

زارعی ادامه داد: آموزش و پرورش در این موضوع نمرات را شفاف اعلام کرد تا برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود و معلمان دست به دست هم دهند و شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.

وی گفت: در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود، زیرا این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: اشکالی هم که وجود دارد این است که در دوره‌های مختلف تحصیلی، بازخوردی از وضعیت آموزش نداریم و یک‌باره این بازخورد را در پایان دوران تحصیل انجام می‌دهیم، این موضوع باید در دوره‌های مختلف بررسی شود که در زمان خود مداخلات لازم صورت گیرد.

زارعی درباره تأثیر دشواری سوالات در امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار داشت: سوالات سخت شاخص دارد و شاخص هم ضریب دشواری است که در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سوالات نبودیم.

وی ادامه داد: آنچه در طراحی سوالات مبنا قرار دادیم این است که توجه و ارزشیابی از یادگیری صورت گیرد و توجه به مفاهیم باشد و دانش‌آموزان و کل فرایند آموزش جهت‌دهی به سمت یادگیری داشته و از حفظیات و محفوظات دور باشند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش افزود: در نوبت‌های قبل هم درصدی از سوالات مربوط به همین ارزشیابی از یادگیری متناسب با سطوح شناختی مختلف در سوالات امتحانات نهایی بوده است؛ بنابراین جمع‌بندی این نیست که سوالات سخت بوده است.

تاریخ برگزاری امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳

مصطفی پردلی، معاون رسانه مرکز اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی وزارت آموزش‌وپرورش در صفحه ویراستی خود از مشخص شدن برنامه امتحانات نهایی خردادماه دانش‌آموزان خبر داد و نوشت:

«بنا بر اعلام مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش

برنامه امتحانات نهایی خرداد ماه مشخص شد

با آرزوی موفقیت برای دانش آموزان عزیز»

کد خبر 748368

دیگر خبرها

  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • برگزاری مجدد کنکور سراسری در مناطق سیل‌زده زیرکوه
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • آزمون سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده تکرار می‌شود
  • کنکور سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده برگزار می‌شود
  • آزمون کنکور سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده برگزار می شود
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود
  • آزمون دوباره از ۱۳۵ کنکوری جامانده «زیرکوه»!