Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس، دیده‌بان شفافیت و عدالت پیرامون تخلفات مدارس بین‌الملل و سمپاد، بیانیه‌ای صادر کرد.

در این بیانیه آمده است: مدارس سمپاد و بین‌الملل از زمره مدارس راهبردی در حوزه آموزش به شمار می‌آیند که اهداف بسیار مهمی را دنبال می‌کنند؛ تخریب یا بی‌مبالاتی در این عرصه به معنای بی‌اعتنایی به نخبگان و یا فرزندان خارجیان ساکن ایران تلقی می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال ۹۸، با توجه به گزارش‌های مردمی در خصوص تخلفات گسترده در مدارس سمپاد و مراکز بین‌الملل وزارت آموزش‌ و پرورش، کارگروه آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت مأمور شد تا پس از بررسی دقیق، جوانب مختلف موضوع را گزارش کند.

کارگروه آموزش در نشست‌های متعدد با اولیای محصلان داوطلب در مراکز بین‌الملل و اولیای داوطلبان آزمون تیزهوشان به مستندات اولیه تخلفات دست یافت.

موضوع در نشست‌های پرشمار دیده‌بان بررسی شد و جلسه‌ای با حضور سازمان بازرسی کل کشور تشکیل شد و طی پیگیری‌های متعدد و مکاتبه با معاونت نظارت، معاونت قوانین، کمیسیون اصل ۹۰ و کمیسیون آموزش در مجلس شورای اسلامی، امید رسیدن به نتیجه تقویت شد.

کارشناسان دیده‌بان و کارشناسان مستقل دیگر با مصاحبه‌ها و یادداشت‌های متعدد در رسانه‌های رسمی و مجازی اعم از صداوسیما، خبرگزاری‌ها، رسانه‌های مکتوب و...، مردم را آگاه کرده، اطلاعات مستندی به آنان دادند تا انگیزه مسؤولان برای اصلاح تقویت شود.

اکنون پس از چندین ماه بررسی جامع، موارد زیر را به اطلاع مردم عزیز می‌رسانیم:

1. مدیریت فعلی و ادوار مدارس بین‌الملل بر عهده کسانی بوده که مدارس را به مرکز تخلفات در حوزه‌های مالی، آموزشی و اداری تبدیل کرده‌اند و شدت تخلفات در مدارس پسرانه و دخترانه این مراکز و حمایت رئیس سابق و اسبق مرکز بین‌الملل وزارت آموزش‌ و پرورش و عدم توجه به تذکرات نهادهای نظارتی باعث شده که:

- مجلس شورای اسلامی ورود کرده، با اعمال ماده ۲۳۴ آیین‌نامه داخلی مجلس، مصوب شد که گزارش کامل تخلفات این مراکز به قوه قضائیه ارسال شود.

- رئیس مرکز بین‌الملل وزارت آموزش‌ و پرورش شبانه عزل شود (نه با دستور مسؤولین وزارت آموزش‌ و پرورش، بلکه با ورود و دستور دستگاه‌های نظارتی)

- رئیس مدارس بین‌الملل دخترانه شبانه عزل شود.

اما متأسفانه با وجود تخلفات متعدد مدرسه بین‌الملل پسران؛ حضور مدیر این مدرسه در زمان مدیریت روسای اسبق، سابق و فعلی مرکز بین‌الملل معنادار است. وی با حمایت چه کسانی در این مسند مانده است؟

2- نبود نظارت باعث شده است که اخیرا فردی که گزارش تخلفات وی توسط سازمان بازرسی کل کشور به اطلاع وزیر رسیده است، با وجود هشدار دستگاه‌های نظارتی و مؤسسات مردم نهاد، با دستور مستقیم وزیر آموزش‌ و پرورش و با فشار شخص وی، مأموریت خارج از کشور (در کشور امارات) دریافت کند. این اقدام نیز باعث وهن وزارت آموزش‌ و پرورش است.

3-  آزمون‌های ورودی مدارس تیزهوشان در سال‌های ۱۳۹۷، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ با تخلفات و اشتباهات آشکار در طراحی سؤالات همراه بوده و درصد بالایی از سؤالات عیناً از سؤالات منابع خاص موجود در بازار مطرح شده است به نحوی که می‌توان عنوان کپی پیست بودن بر آن نهاد، علت کپی‌برداری سؤالات از آن کتاب‌های خاص و همچنین ارتباط طراحان با مؤلفان آن کتاب‌ها چیست؟ (برخی از این مؤلفان به شکل علنی و رسمی خودشان را طراح سؤالات آزمون‌های تیزهوشان معرفی می‌کنند).

تمام این موارد به اطلاع وزیر آموزش‌ و پرورش رسانده شده است و تاکنون هیچ اقدامی مشاهده نکرده‌ایم.

4- در جلسه مشترکی میان دیده‌بان شفافیت و عدالت و سازمان سمپاد؛ رئیس جدید سمپاد و معاونین این سارمان، قول دادند که آزمون تیزهوشان سال ۱۴۰۰ برخلاف آزمون تیزهوشان سال‌های گذشته، با کمترین اشکال و بدون سؤالات کپی پیست از کتاب‌های بازار طراحی شود که متأسفانه برخلاف قول داده شده، میزان این دست سؤالات نسبت به آزمون سال ۱۳۹۹ دو برابر شد. این نشان از ناکارآمدی مسؤولین سمپاد دارد.

5- متأسفانه اشتباهات و تخلفات سمپاد به آزمون‌های ورودی مدارس تیزهوشان محدود نمی‌شود. اخیراً گزارش کاملی از اشتباهات و تخلفات این سازمان در طراحی سؤالات المپیادهای ملی از جمله المپیاد شیمی و اقتصاد و مدیریت نیز دریافت شده است که متأسفانه در این آزمون‌ها نیز شاهد اشتباهات فاحش بودیم تا آنجا که منجر به اعتراض و نارضایتی مدال‌آوران سابق این رشته‌ها شده است و مشخص است که این اشتباهات به جلوگیری از جذب و پرورش نخبگان کشور منجر می‌شود یعنی عملیاتی کردن عکسِ وظایفی که به سازمان سمپاد محول شده است.

متأسفانه در دو مورد اخیر با وجود اعلام رئیس محترم سمپاد مبنی بر مسؤولیت وزیر آموزش‌ و پرورش در رفع تظلم و ایجاد عدالت آموزشی در جبران و اصلاح موارد فوق‌الذکر (بند ۴ و ۵) به عنوان شخص اصلی تصمیم گیرنده در وزارت و شورای عالی آموزش‌وپرورش تاکنون هیچ اقدامی ننموده است.

6- مصوبه‌ای در مدارس سمپاد اجرا می‌شود که بر پایه آن، افرادی که در مقطع متوسطه اول در مدارس تیزهوشان پذیرفته شده‌اند، می‌توانند بدون آزمون در مقطع متوسطه دوم تیزهوشان پذیرش شوند؛ یعنی ظرفیت پذیرش متوسطه دوم در مدارس تیزهوشان از حالا مشخص است که متعلق به چه کسانی است و این خیانت بزرگ در حق کسانی است که پایه نهم در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند و در حال تلاش هستند که خود را برای آزمون تیزهوشان متوسطه دوم آماده رقابت کنند، در حالی که ظرفیت پذیرش قبل از برگزاری آزمون در برخی شهرستان‌ها بسیار محدود یا بعضاً تکمیل شده است.

این مصوبه ناعادلانه را به اطلاع مسؤولین سمپاد رساندیم اما آنها اعلام کردند که لغو این مصوبه در اختیار سازمان نیست و شخص وزیر آموزش‌ و پرورش و شورای عالی در این زمینه تصمیم‌گیری می‌کنند و اصلاح این مصوبات فراسازمانی است؛ بنابراین این موضوع و نتایج ناعادلانه آن را به اطلاع وزیر آموزش‌وپرورش رساندیم ولی به دادخواهی توجهی نشد و اقدامی برای اصلاح آن صورت نگرفت.

حال از وزیر آموزش‌ و پرورش می‌خواهیم که به دانش‌آموزانی که به هر دلیلی نتوانسته‌اند در آزمون متوسطه اول در سنین کودکی در مدارس تیزهوشان پذیرش شوند، اعلام کند که سمپاد در مقطع متوسطه دوم برای دانش‌آموزان عادی چه درصدی از ظرفیت پذیرش را در نظر گرفته است تا دانش آموزان نه وقتشان را هدر دهند و نه هزینه ثبت‌نام در آزمون‌ها را پرداخت نمایند.

شفاف‌سازی وظیفه جناب وزیر و مسؤولان این مدارس است. چون عدم شفافیت، ذینفعان را از به دست آوردن فرصت باز می‌دارد، علاوه بر این اگر توزیع سهم نادرست باشد، وقتی معلوم گردد که فرصت اعتراض نیز از دست رفته است، ستم مضاعف می‌شود. هیج کس حق ندارد در مقام مسؤول اختیار خویش را چنان به کار گیرد که حقی از آحاد مردم تباه شود.
 انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دیده بان شفافیت و عدالت مدارس سمپاد مدارس بین الملل آزمون تیزهوشان وزیر آموزش و پرورش مدارس بین الملل دیده بان شفافیت مدارس تیزهوشان آزمون تیزهوشان وزارت آموزش بین الملل متوسطه دوم وزیر آموزش آزمون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۱۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ستادهای ثبت‌نام برای محدوده‌بندی جغرافیایی مدارس با خانواده‌ها همراهی خواهند کرد، گفت: مهر امسال چالش کمبود معلم نداریم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی فرهادی امروز در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اینکه 980 هزار نفر از کارکنان آموزش و پرورش رتبه‌بندی شدند، اظهار کرد: 92 درصد کارکنان در بخش آموزش فعال هستند.

وی افزود: معلمان نمونه هر سال در هفته معلم انتخاب می‌شوند و امسال تلاش شد نحوه شناسایی اینگونه نباشد که معلم خود را برای نمونه بودن کاندیدا کند بلکه آموزش و پرورش از طریق نظرخواهی از سایر معلمان، دانش‌آموزان و والدین، معلمان نمونه را شناسایی کرد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: 93 هزار معلم در سطح مدارس به عنوان نمونه شناسایی شدند، 2317 معلم نمونه در سطح مناطق معرفی شدند و 159 نفر در دوره‌های تحصیلی مختلف در گروه معلم و 160 نفر در گروه کیفیت‌بخشی به عنوان نمونه در بخش استانی معرفی شدند. در بخش کشوری 20 نفر به عنوان معلم نمونه شناسایی شدند که 15 نفر معلم و 5 نفر در گروه‌های کیفیت‌بخشی یعنی مشاور، مربی تربیت بدنی و امور تربیتی هستند.

فرهادی بیان کرد: معلمان نمونه روز دوشنبه با رئیس جمهور دیدار دارند همچنین با رهبر انقلاب دیدار خواهند داشت.

وی ادامه داد: با شناسایی معلمان نمونه به دنبال تقویت خلاقیت هستیم همچنین آنها را به عنوان افراد برتر در عرصه تعلیم و تربیت معرفی می‌کنیم و برای نخستین بار این افراد در کانون‌های ارزیابی در معرض بررسی قرار گرفتند.

رشد 35 درصدی ساخت مدرسه

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در سال 1402، در ساخت مدارس 35 درصد رشد داشتیم، 6768 مدرسه ساختیم، گفت: به طور میانگین هر 8 روز یک مدرسه ساخته شد و 192 هنرستان ساخته شد همچنین مشارکت خیران در بحث مدرسه‌سازی 300 درصد افزایش داشت و 11هزار  میلیارد تومان مشارکت مالی داشتند.

فرهادی ادامه داد: بعد از 10 سال وقفه در توزیع شیر مدارس شاهد توزیع شیر رایگان بودیم و 200 نوبت شیر رایگان برای 8 میلیون دانش‌آموز دوره ابتدایی توزیع شد.

185 هزار استخدام در 2 سال

وی با اشاره به اینکه در سال تحصیلی فعلی و سال گذشته، 185 هزار ردیف استخدامی در قالب دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان و رجایی و آزمون استخدامی ماده 28 صادر شد، افزود: مهر امسال 32 هزار دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان و رجایی تحصیل خواهند کرد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: 6 هزار سند مالکیت برای مدارس و املاک آموزش و پرورش دریافت کردیم که بیشترین سند مربوط به استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و کردستان است.

فرهادی افزود: مهر امسال چالش کمبود معلم را که به واسطه جذب نامناسب از سال 92 تا 97 رخ داده بود را نخواهیم داشت و به جای کمبود معلم باید به فکر تامین کیفیت در مدارس باشیم.

وی درباره تراکم دانش‌آموزان در کلاس‌های درس دوره ابتدایی گفت: 47 درصد مدارس ابتدایی تراکم کمتر از 26 نفر دارند،  38 درصد مدارس از 26 تا 35 نفر دانش‌آموز دارند و کمتر از 2 درصد در مرز تراکم 40 نفر و بالاتر هستند‌.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره ایجاد سازمان رفاهی و اقتصادی فرهنگیان گفت: آیین‌نامه آن در دولت تصویب شد و اکنون در حال بررسی است و به دنبال ایجاد رفاه در معیشت معلمان هستیم و به محض تصویب جزئیات آن اعلام خواهد شد.

فرهادی درباره بررسی سلامت روان معلمان تازه استخدام شده، بیان کرد: در حال حاضر تنبیه بدنی دانش‌آموزان بسیار اندک است، در پذیرش معلمان جدید به صورت کانون‌های ارزیابی، معلمان را بررسی کردیم و مهارت گفتاری، رفتاری، روحیات مورد نیازبرای معلمی، شخصیت و... بررسی می‌شود تا  با شخصیت آرام و صبور وارد آموزش و پرورش شوند.

همراهی ستادهای ثبت‌نام در بحث محدوده‌بندی مدارس

وی درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان عنوان کرد: مدارس به جز آنهایی که برایشان مشخص است مانند سمپاد یا نمونه دولتی، اجازه برگزاری آزمون ندارند، سال گذشته ثبت‌نام الکترونیکی داشتیم که بسیاری از خانواده‌ها اینگونه اقدام کردند در بحث محدوده بندی جغرافیایی مدارس هم تلاش شده است تا حداکثر همکاری با خانواده‌ها انجام شود و قرار شد در برخی نقاط که محدوده به حدی است که خانواده‌ها در شعاع مدرسه قرار می‌‌گیرند، همراهی لازم انجام شود.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه به دنبال تقویت مدارس دولتی هستیم تا ثبت‌نام در مدارس غیردولتی به دلیل ترس از نبود کیفیت در مدارس دولتی نباشد، افزود: در تلاش هستیم تا مدارس دولتی را تقویت و در مدارس غیردولتی، نظارت را افزایش دهیم.

فرهادی درباره اینکه آیا انتخاب معلمان نمونه از مدارس غیردولتی هم انجام می‌شود، گفت: انتخاب معلمان نمونه فقط از مدارس دولتی است چون ما نماینده دولت هستیم همچنان انتظار داریم مدارس دولتی در رقابت با مدارس غیردولتی با کیفیت بتوانند اولیا را اقناع کنند که در این مدارس ثبت‌نام کنند.

وی با اشاره به اینکه رتبه‌بندی برای تمام معلمانی که مدارک خود را بارگذاری کردند، انجام شد، بیان کرد: رتبه‌بندی برای دولت بار مالی جدی دارد و نشان می‌دهد دولت به معیشت معلمان توجه دارد و معتقدیم با تقویت معیشت به طور مستقیم کیفیت آموزش و پرورش را خواهیم داشت.

تامین مسکن فرهنگیان

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره تامین مسکن فرهنگیان عنوان کرد: چند مسیر جود داشت از جمله ثبت‌نام در نهضت ملی مسکن که با نهادهای مربوطه صحبت کردیم تا معلمان در اولویت باشند همچنین در تمام استان‌ها معمان فاقد مسکن را شناسایی کردیم که بیش از 100 هزارنفر هستند همچنین در تفاهم‌نامه با وزارت راه و شهرسازی در 18 استان برای ساخت 50 تا 80 هزار واحد مسکونی اقدامات لازم  انجام شده است و آموزش و پرورش زمین‌های مازاد خود را برای این کار اختصاص داده است در استان‌هایی که ظرفیت نداشتیم، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که معلمان را برای تامین مسکن در اولویت قرار می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • برگزاری مسابقات ورزشی مدارس سمپاد همدان با حضور ۱۵۰ دانش آموز
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • طرح تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی به کجا رسید؟
  • با تخلفات کنکور امسال بلافاصله برخورد شد
  • رئیس سازمان سنجش: داوطلبان متخلف بین یک تا ۱۰ سال از تحصیل محروم می شوند