Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول مدارس نمونه دولتی و شبانه آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: نتایج همه مدارس تیزهوشان، نمونه دولتی و فرهنگ استان در ابتدای مردادماه اعلام می‌شود، حتی اعلام نتایج آزمون مدارس ماندگار هم منوط به اعلام نتایج این مدارس شده است.

فاطمه یوسفیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص تاخیر اعلام نتایج مدارس نمونه دولتی و فرهنگ استان اظهار کرد: امسال آموزش‌و پرورش تصمیم گرفت تا نتایج مدارس نمونه دولتی، فرهنگ و تیزهوشان را با هم اعلام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در تشریح دلایل این تاخیر افزود: در سال‌های قبل بسیاری از دانش‌آموزان همزمان در چند مدرسه قبول می‌شدند و این امر باعث می‌شد ثبت‌نام خود را در مدرسه قبلی لغو کنند و پرونده خود را به مدرسه جدیدی که قبولی آن اعلام شده و علاقمندی بیشتری به آن دارند منتقل کنند.

مسئول مدارس نمونه دولتی و شبانه آموزش و پرورش استان اصفهان با تاکید بر اینکه اعلام نتایج مدارس مختلف در تاریخ‌های مختلف چیزی جز بهم‌ریختگی ثبت‌نام‌ها دربر نداشت، تصریح کرد: این شیوه چیزی جز سردرگمی خانواده‌ها نداشت به طوری که خانواده قادر به تصمیم‌گیری قاطع در مورد رشته و نوع مدرسه فرزند خود نبود و قرار شد این روند به نحوی مدیریت شود که نتایج همه مدارس همزمان با هم اعلام بشود که خانواده‌ها برای ثبت‌نام قدرت عمل بیشتری داشته باشند.

فعالیت شش مدرسه فرهنگ دخترانه و پسرانه فعال در اصفهان

وی با ابراز تاسف از تاخیر در خصوص اعلام نتایج مدارس تیزهوشان، نمونه دولتی و فرهنگ اظهار کرد: این تاخیر دو سال است که به وجود آمده و دلیل آن نیز اجرای متمرکز آزمون مدارس نمونه دولتی است، این تاخیر باعث شده در ثبت نام مدارس عادی نیز خلل ایجاد شود، برای نمونه سال گذشته مدرسه‌ای داشتیم که با اعلام نتایج مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان ۶۰ یا ۷۰ پرونده از مدرسه‌ مذکور گرفته شد که این امر زمینه آزار و اذیت مدیران مدارس دولتی را هم فراهم می‌کند.

یوسفیان با اشاره به آماده بودن روند اعلام نتایج مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان گفت: نتایج همه مدارس تیزهوشان، نمونه دولتی و فرهنگ استان در ابتدای مردادماه اعلام می‌شود حتی اعلام نتایج آزمون مدارس ماندگار هم منوط به اعلام نتایج این مدارس شده است.

وی در خصوص کیفیت مدارس فرهنگ اظهار کرد: شش مدرسه فرهنگ در اصفهان وجود دارد، در شهرستان‌ها مدارس فرهنگ دایر نیست و تنها رشته انسانی در همه مدارس در کنار دیگر رشته‌ها برقرار است.

مسئول مدارس نمونه دولتی و شبانه آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به قدمت مدارس فرهنگ ناحیه دو و چهار اظهار کرد: حدود ۱۵ سال از فعالیت مدارس فرهنگ این نواحی می‌گذرد اما مدارس نمونه دولتی ناحیه سه، ناحیه پنج به تازگی اضافه شدند و بیشتر از چهار یا پنج سال از فعالیت آنها نمی‌گذرد.

مدارس فرهنگ نقش موثری در تربیت مدیران آینده کشور دارند

یوسفیان با بیان اینکه برخلاف گذشته امروز دانش‌آموزان علاقمند واقعی به رشته انسانی ورود پیدا می‌کنند، تصریح کرد: در گذشته به رشته انسانی بهایی داده نمی‌شد در حالی که این رشته رشته‌ای مهم و بنیادی برای تربیت نیروی انسانی متخصص است اما امروز این مدارس تنها جنبه آموزشی ندارند و مهارت‌های مختلفی را در ایندانش‌آموزان پرورش می‌دهند.

وی در خصوص آموزش مهارت‌ها به دانش‌آموزان رشته انسانی در مدارس فرهنگ گفت: در این نوع مدارس سعی می‌شود استعدادهایی چون شعر و ادبیات، نویسندگی، سخنوری و بسیاری قابلیت‌های دیگر که در این دانش‌آموزان وجود دارد را شکوفا کنند که در این زمینه همایش‌های فوق برنامه خاصی برای آنها برگزار می‌شود.

مسئول مدارس نمونه دولتی و شبانه آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به اینکه در مدارسی که دیگر رشته‌ها وجود دارد همه توجه مدیران به رشته ریاضی و تجربی است، افزود: در مدارس فرهنگ تنها دانش‌آموزان رشته انسانی حضور دارند و همه آنها از نخبگان علاقمند به این رشته با معدل‌های بالا هستند.

وی با تاکید بر اینکه عملکرد مدارس فرهنگ تاکنون رضایت‌بخش بوده است، تصریح کرد: بسیاری از خانواده‌هایی که حاضر نبودند دانش‌آموزان‌شان را به رشته انسانی بفرستند به دلیل عملکرد خوب این نوع مدارس علاقمند به حضور فرزندان خود در این مدارس هستند و به این مدارس گرایش خاصی پیدا کرده‌اند.

یوسفیان با تاکید بر اینکه مدارس فرهنگ نقش مهمی در تربیت مدیران آینده کشور دارند، افزود: هدف از ترویج این مدارس شناخت دانش‌آموزان مستعدی است که مدیر آینده کشور باشند با توجه به اینکه اکثرا رشته‌های مدیریتی در رشته انسانی است هدف این مدارس تنها  موضوعات درسی و آموزشی نیست بلکه تربیت نیروی انسانی توانمند از ضروریات این مدارس و رشته است.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آموزش و پرورش اصفهان ریاضی علوم انسانی علوم تجربی مدرسه تیزهوشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۷۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!

  گویا قرار است این شهریه‌ها به‌زودی شفاف شود تا شاهد دریافت رقم‌های مختلف از خانواده‌ها نباشیم. بر همین اساس بهنام نیک‌نژاد، مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش‌وپرورش درباره ابلاغ آیین‌‌نامه جدید مدارس غیردولتی و ساماندهی وضعیت شهریه این مدارس خبر داده و می‌گوید: «طبق این قانون سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی باهدف شفاف‌سازی ایجادمی‌شود. البته این قانون در گذشته ایجاد شده بود اما چون پشتوانه قانونی نداشت،عمدتا مورد اعتراض مدارس قرارمی‌گرفت.» قانونی که مدارس غیردولتی خیلی کاری به آن ندارند و همچنان نرخ شهریه‌های‌شان بیشتر از نرخ مصوب است.ایجاد چنین سامانه‌های الکترونیکی یکپارچه‌ای می‌تواند مدیریت، نظارت و ارزیابی دقیقی از این مدارس داشته باشد و در راستای پاسخگویی و شفافیت مالی برای مردم است. با وجود این‌که سقف مبلغ دریافتی مشخص شده اما بسیاری از مدارس غیردولتی به همین مبلغ هم برخی موارد دیگر همچون شهریه فوق‌برنامه درسی، شهریه فوق‌برنامه مکمل و شهریه تابستانی هم با آوردن یک کلمه اختیاری، اضافه می‌کنند. از طرفی وزارت آموزش‌وپرورش، در آیین‌‌نامه جدیدی که برای این مدارس در نظر گرفته، تاکید کرده است که با مدارس غیردولتی متخلفی که شهریه بالاتر از مصوبه رادریافت کنند،برخورد خواهد شد.البته این باراولی نیست که مسئولان وزارت آموزش‌وپرورش برای مدارس غیردولتی که شهریه‌های نجومی دریافت می‌کنند خط و نشان می‌کشند. 
   
آموزش پولی در مدارس غیردولتی
در خرداد ۱۳۶۷، قانون تاسیس مدارس غیرانتفاعی در مجلس شورای اسلامی تصویب و آموزش در ازای پول شکل رسمی‌‌تری به خود گرفت. مدارس غیر دولتی  که فلسفه تشکیل آنان به‌ظاهر ارائه خدمات آموزشی بهتر و باکیفیت‌‌تر به مردم است؛ اما متاسفانه گاهی شاهد این هستیم که در برخی از مدارس معروف غیرانتفاعی که شهریه بالایی هم دریافت می‌کنند، خدمات با شهریه‌ها خیلی همخوانی ندارد.خانم احمدی، یکی ازمادرانی است که دو فرزندش درمدرسه‌ای غیردولتی در محدوده خیابان قلهک درس می‌خوانند. او به خبرنگار جام‌جم می‌گوید: «شهریه اعلام‌شده برای سال تحصیلی جدید یکی از فرزندانم که سوم دبستان است، ۹۵میلیون تومان و برای پسرم در مقطع پیش‌دبستانی، ۸۵میلیون تومان است!» طبق گفته این مادر، این مبالغ جدا از برخی از مراسم‌هایی همچون جشن تکلیف است.«من دوست ندارم دخترم در کلاسی درس بخواند که بیشتر از ۴۰نفر شاگرد دارد و معلم نمی‌‌تواند به اندازه کافی به آنها رسیدگی کند.»این را مادر یکی از دانش‌آموزانی می‌گوید که فرزندش در یکی از مدارس غیردولتی غرب تهران مشغول به تحصیل است؛ اما او از افزایش قیمت‌ها نیز گلایه دارد و ناراضی است.  از یکی از پدرانی که دخترش سوم ابتدایی است و در مدرسه‌ای غیرانتفاعی درمحدوده سهروردی تحصیل می‌کند هم سؤال کردیم، او توضیح می‌دهد: «سال گذشته هزینه دریافتی مدرسه دخترم ۵۰میلیون تومان بود و طبق اعلام مدرسه، امسال حدود ۱۰ الی ۲۰میلیون افزایش قیمت خواهد داشت»؛ خانواده‌هایی که مجبورند به سبب برخی از دلایل این هزینه‌ها را متحمل شوند. 
   
بی‌عدالتی آموزشی!
مدارس غیردولتی در ایران عدالت آموزش را زیر سؤال برده‌‌اند، چراکه با وجود تراکم بالای دانش‌آموزان در مدارس دولتی، کیفیت آموزشی این مدارس تغییر کرده است. همین موضوع منجر به این شده تا خانواده‌ها تحت هر شرایطی شهریه مدارس غیرانتفاعی را حتی بالاتر از نرخ مصوب فراهم کنند وفرزندان‌‌شان را به آنجا بفرستند.میزان تورمی که امروز به هزینه مدارس غیرانتفاعی رسیده است، نظم آموزشی را برهم می‌زند.موضوعی که خطری جدی برای نظام آموزشی کشور و آینده تحصیلی و تربیتی نسل بعدی محسوب می‌شود.شایدبااین نرخ‌های مصوب بسیاری ازدانش‌آموزان به مدارس دولتی برگردندکه همین موضوع هم مشکل‌ساز است. به نظر می‌رسدکه بهبوداوضاع مالی مدارس غیرانتفاعی وبالا بردن کیفیت مدارس دولتی،تنها راه چاره این آشفته‌بازار است. 

دیگر خبرها

  • تقویت مدارس دولتی با رویکرد محرومیت زدایی
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی
  • عوارض نامشخص قلیان اکسیژن
  • آزمون ناتی تضمینی ، راهنمای اخذ مدرک NAATI صفر تا صد
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • ۶۰۰ معلم نمونه مازندرانی تقدیر می‌شوند
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • داوطلبان کنکور مردادماه منتظر نتایج باشند